Notebook

Amazon.com este cel un gigant în retail. Cel mai bine vândut laptop este listat a fi un Samsung cu sistemul de operare al Google – Chromebook. Știți că netbook-urie erau la mare căutare în urmă cu 3 – 4 ani de zile când ASUS a venit cu acest concept ce rapid a fost copiat și de către concurență.

Succesul tabletelor a făcut ca piața netbook-urilor să scadă consistent. Totuși, se pare că există cerere pentru un notebook ieftin. Altfel nu se explică apetența pentru Samsung Chromebook. Costă în jur de 249 – 300 dolari și are următoarele specificații tehnice:

– display de 11.6 inch cu rezoluție 1366×768 pixeli;

– procesor Exynos 5200 la 1.7 GHz, 2 GB memorie RAM de tip DDR3L, 16 GB spațiu de stocare de tip eMMC;

– placă grafică integrată;

– Wi-Fi a/b/g/n, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, HDMI, VGA prin dongle vândut separat, cameră web de 0.3 Megapixeli, cititor de carduri, jack de 3.5 mm;

– sunet oferit de 2 boxe micuțe a câte 1.5W;

– baterie cu 2 celule și 4080 mAh și autonomie de până la 6.3h, 1.8 cm grosime și 1.10 kg.

Sistemul de operare al Google nu solicită multe resurse, funcționează și cu un hardware ceva mai slab. Prețul de 249 dolari se dovedește a fi interesant în contextul specificațiilor mai sus amintite.

Ați cumpăra un astfel de notebook?

Sursa: BGR.com

Categorii: notebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.