Navigarea pe internet a devenit în ultimii ani o operațiune pe care încetul cu încetul o derulăm aproape strict numai pe smartphone, de aici și importanța unui browser cât mai bun.

În ultimii 10 ani de când folosesc un smartphone Android am mers pe mâna Chrome (de la LG Optimus One și până la GALAXY Note20 Ultra). Asta pentru că are o integrare bună cu browserul folosit pe laptop / desktop PC, este relativ sprinten, sigur etc.

De câteva luni am încercat o altă variantă, un browser pe care l-am avut by default prin 2007 – 2010 pe laptop. Mă refer la Opera. De pe Opera am trecut pe Chrome și nu am mai făcut cale întoarsă.

Opera pe Android mi se pare a fi una dintre cele mai bune soluții pentru browsing în 2020. Am început a-l folosi din ce în ce mai mult în detrimentul Chrome. Mi se pare a fi ceva mai rapid, mai stabil și are o sumă de opțiuni interesante (VPN gratuit, blochează reclame etc).

Că tot suntem la capitolul browsere, Edge-ul dezvoltat pe Chromium mi se pare de-a dreptul excelent. Mai ales că-ți poți aduce setările și extensiile din Chrome. Totuși, ca viteză nu mi s-a părut a fi o diferență majoră față de Chrome. L-am încercat pentru câteva zile și m-am întors la Chrome (mă refer la versiunea pentru laptop / desktop PC).

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii legat de alegerea voastră în materie de browsere pentru smartphone folosiți și o explicație cât de mică pentru opțiunea prezentată.

Categorii: android

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.