Diverse

În 2023 producătorii de panouri solare au avut un an istoric la nivel de vânzări, însă deşi este pe val şi această industrie are problemele ei.

Dacă europenii se plâng pe unde pot că produsele chinezeşti au invadat piaţa cu calitate slabă şi preţuri mici, se pare că o situaţie similară se întâmplă şi în China.

LONGi Green Energy Technology, cel mai mare producător global de panouri solare, roagă guvernul chinez să controleze preţurile mici practicate de anumite companii pentru a evita falimentele acelor producători serioşi ce investesc bani mulţi în cercetare-dezvoltare.

O practică în China este aceea ca producători necunoscuţi să participe la uriaşele licitaţii făcute de stat şi să le câştige cu preţuri sub costul de producţie al producătorilor serioşi. Aceştia livrează ulterior panouri de calitate inferioară şi necorespunzătoare din punct de vedere al calităţii.

Sub această presiune, marii producători chinezi de panouri solare, în frunte cu liderul LONGi Green Energy Technology, încearcă să convingă guvernul chinez să introducă reguli noi de descurajare a companiilor ce nu urmăresc decât un câştig rapid pe termen scurt, mai ales că există deja o concurenţă puternică ce duce de cele mai multe ori la exces de producţie.

Sursa: bloomberg.com