Hardware

În luna martie a acestui an IBM anunţa cu mândrie realizarea celui mai mic computer din lume. Acesta are o dimensiune de 1 x 1 mm şi este la fel de puternic precum un computer normal din anul 1990. Terminalul are un cost de producţie de 10 cenţi şi va fi foarte util în multe procese, inclusiv în descoperirea de produse contrafăcute (în special cele farmaceutice).

Chiar dacă computerul IBM este extrem de mic, la 3 luni distanţă recordul său a fost deja doborât de un alt computer realizat de inginerii Universităţii din Michigan. Noul device are o dimensiune de doar 0.3 x 0.3 mm şi este mai mic decât un bob de orez.

Computerul este format din procesor, RAM, transmiţătoare, receivere wireless şi chiar celule fotovoltaice. Acest mic device va putea ajuta la noi descoperiri în diverse domenii, în special în medicină şi biochimie.

Din păcate ambele computere sunt în faza de prototip, aşa că vor mai trece ceva ani până vor ajunge în producţia de masă.

Sursa: indianexpress.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.