Diverse

Articolul legat de Kickass a strâns repede comentarii. Recunosc că nu sunt utilizator de torrente la modul intensiv și habar nu aveam de kickass.to care funcționa decent. Știrea fusese dată și de site-urile mari din dot com (Ex: BGR.com).

Pe de altă parte nu sunt în măsură să stabilesc dacă este corect sau nu să apelezi la site-urile de torrente spre a descărca materiale pe care nu plătești licență. O să fac un articol dedicat și o să sondez opiniile voastre.

M-am uitat puțin pe Alexa și în TOP 250 am găsit patru site-uri pe care românii le accesează la modul intensiv. Înainte să apară un șirag de comentarii, știu că statistica Alexa nu trebuie luată ad litteram, dar oferă o perspectivă asupra celor mai accesate site-uri de pe meleagurile autohtone. Plus că sper că nu mi-a scăpat vreun site major.

4. ThePirateBay.se – 233 în România;

A coborât serios după perioadă de inactivitate de aproape 2 luni de zile. Cred că în urmă cu ceva timp era lider detașat.

3. Torrentz.eu – 144 la nivel național;

Este un motor de căutare pentru torrente și te redirecționează spre site-urile respective. Tot pe acolo descoperi zeci de alte noi site-uri.

2. Kickass.to –  43 le nivel național;

A ajuns un fel de înlocuitor al TPB la nivel mondial, dar și prin țara noastră. Sunt multe persoane care-l folosesc. Cred că a intrat pe lista neagră și se depun eforturi în a-l da jos de pe servere. Mai toate site-urile de torrente sunt în această situație, de a fi vânate.

1. Filelist.ro – 11 în România;

Nu sunt utilizator de Filelist, TPB sau Kickass.so s-au dovedit suficiente când am avut nevoie să descarc ceva. Nu văd de ce mi-aș face cont pe Filelist, mai ales că torrentele externe ajung a fi descărcate în prezent cu viteze de ordinul a mulți MB/s.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.