Smartphone

LG Nexus 5X este o actualizare importantă a lui LG Nexus 5 anunțat în 2013. Prețurile practicate în Europa pentru noul Nexus le consider ușor prohibitive. 

LG Nexus 5X de 16 GB – 405 euro / aprox. 1789 lei;

LG Nexus 5X de 32 GB – 471 euro / aprox. 2082 lei. 

Prețurile sunt valide în Marea Britanie – detalii.

LG-Nexus-5X-1

Cred că sunt câteva alternative cu un raport preț / specificații superior lui LG Nexus 5X. Mă refer strict la telefoane cu un suport software oferit pe termen mai lung plus Android cu puține modificări la nivel de interfața grafică.

1. OnePlus 2 de 64 GB – 399 euro;

oneplus-twoo-630x325

Echipa din spatele Paranoid s-a mutat la OnePlus și așa a apărut Oxygen OS, de aceea mă aștept la suport software oferit pe termen lung. Știu că OnePlus 2 merge pe un sistem de invitații enervant, dar aș spune că merită așteptarea.

Și mai jos vedeți care sunt avantajele clare ale lui OnePlus 2 în fața lui LG Nexus 5X:

specificatii-LG-Nexus-5X-One-Plus-2

OnePlus 2 îi este superior în ce privește puterea de procesare, designul, spațiul de stocare. LG Nexus 5X are în apanajul său, update software direct de la Google și doi ani de zile aș spune că ești acoperit din acest punct de vedere. În rest, l-aș considera modest pentru costul afișat.

2. OnePlus One de 64 GB – 299 euro;

OnePlus-One (5)

OnePlus One are avantajul unui preț mai mic, nu are puterea de procesare a lui LG Nexus 5X, dar beneficiază de suportul CyanogenMod, cel mai cunoscut și apreciat custom ROM Android. Alte avantaje ale lui OnePlus One sunt legate de design, baterie mai mare, spațiu de stocare îndestulător. Vă asigur că OnePlus One ca și LG Nexus 5X rulează orice aplicaței sau joc din Google Play, în condiții optime.

specificatii-LG-Nexus-5X-OnePlus-One

Cheia stă într-un aspect, achiziția lui OnePlus One din magazinul oficial.

3. Xiaomi Mi-4C – 208 euro cu 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare;

Xiaomi-Mi-4c.630x325

Aici se scoate faza cu Android-ul în stadiu nativ, rulează MIUI 7.0 bazat pe Android 5.1 Lollipop și la nivel de interfață amintește mai mult de iOS și mai puțin de Android. Totuși, Xiaomi este cunoscut pentru update-urile de firmware aduse din 2 în 2 săptămâni.

Pe de altă parte, Xiaomi Mi-4c are fix același procesor și accelerator grafic cu LG Nexus 5X.

specificatii-LG-Nexus-5X-Xiaomi-Mi-4c

Mi-4c se situează la jumătate de preț față de LG Nexus 5X, cu toate adaosurile puse când va sosi în România și tot rămâne o alternativă de luat în calcul, asta dacă MIUI 7.0 nu te deranjează și poți renunța la 6.0 Marshmallow de la Google.

4. Motorola Moto X Play;

Motorola Moto X Play

Aici este cu dus și întors. LG Nexus 5X are mai multă putere de procesare, dar Moto X Play îl depășește în anumite puncte cheie. Ambele telefoane mizează pe Android nativ și promit a primi update software în ritm alert, plus pentru LG Nexus 5X. Ca design, Moto X Play merge a fi personalizat, asta dacă-l cumperi când călătorești prin Germania sau Marea Britanie. Ar mai fi o mare bubă a lui Moto X Play, prețul destul de măricel.

Moto X Play cu 32 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB – 429 euro. Are un plus de rezistență la contactul cu apa, certificare IP52 și dacă nu mă înșel aduce două difuzoare frontale, sound mai bun decât LG Nexus 5X, cel puțin la nivel teoretic.

specificatii-LG-Nexus-5X-Motorola-Moto-X-Play

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii. Sunt conștient că de fapt, telefoanele cu adevărat rivale pentru LG Nexus 5X sunt LG G4 și Samsung GALAXY S6, ambele la un băț distanță ca preț de Nexus 5X. Marele defect al lor fiind interfețele grafice și lipsa unui suport software în genul celui de care va beneficia sud-coreeanul din partea Google.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.