Am luat în calcul blogurile care nu sunt pe domeniu .ro şi care, încă, nu au părăsit platforma oferită gratuit de Google – blogger. De referinţă au fost statisticile trafic.ro, t5.ro (bazat pe Google Analytics – unul dintre cele mai complexe sisteme de monitorizare a vizitelor pe un site sau blog) şi Ze list (care ia în calcul aşa-numitul link love – numărul de linkuri ce duc către un blog).

I. Trafic.ro
1. Gospodini.blogspot.com – site de reţete culinare ( 5 – 6.000 de unici pe zi);
2. eu-simplu.blogspot.com – blog de legat de teme windows, internet, programe, etc (1.700 – 2000 unici pe zi);
3. tudorchirila.blogspot.com – nu cred să fie vreunul care să nu fi auzit ceva despre Vama Veche (acum într-o altă formulă) şi despre solistul ce şi-a făcut un band propriu – Vama ( 1800 – 2200 unici pe zi).
4. blondutzza.blogspot.com – un blog cu de toate (de la teme de samsung până la horoscopul zilei) – 1500 – 1600 unici pe zi;
5. eu-sufarstar.blogspot.com – ar fi varianta “masculină” a blogului de care am scris anterior. ( 1300 – 1400 de unici pe zi);
6. codulluioreste.blogspot.com – Oreste, omul ce înainte lucra cu Badea şi Teo, a trecut la ocultism şi ştiinţele adiacente. I-am crescut câteva inele şi brăţări şi ştie o groază despre flacăra violet. Blogul său are în jur de 1400 – 1500 unici pe zi;
7. cuinabanateana.blogspot.com – iarăşi reţete – 1200 – 1300 unici pe zi;
8. dobrinisabela.blogspot.com – reţete de mâncăruri :) 1100 – 1300 unici pe zi;
9. scacuncristina.blogspot.com – nu ştiu ce aş putea să zic de acest site, blog. Prezintă “poveşti” de şi din viaţă. 1000 – 1200 unici pe zi. Are şi poezii pe acolo.
10. bucatareselevesele.blogspot.com – 900 – 1000 unici pe zi.
Update: Blogul lui Emil! ar fi pe 12 cu 7 – 800 unici pe zi potrivit trafic.ro.

II. t5.ro (m-am rezumat la 5 bloguri de acolo. Ei sunt la început şi m-aş pierde în bloguri foarte micuţe ca număr de vizitatori)
1. sextinio.blogspot.com – o colecţie cu de toate. Să aibă Google ce să indexeze. Nu îl “judec” dar aşa îşi face vizitele (10.000 unici pe zi).
2. gadget.ro – no comment – 8 – 900 unici pe zi;
3. albenegre.blogspot.com – iarăşi un blog cu multe chestii. 300 – 500 vizitatori pe zi;
4. pestenoapte.blogspot.com – nu mai este updatat de anul trecut. 300 – 500 unici pe zi;
5. ama2675.blogspot.com – un blog îngrijit cu articole interesante despre cărţi, melodii, atitudine – 150 – 300 unici. Are şi peste 150 de persoane abonate prin reader.


III. ZeList.ro
1.tudorchirila.blogspot.com – am scris despre el anterior;
2. manafu.blogspot.com – un blogger foarte cunoscut ce organizează numeroase conferinţe despre online;
3. turambarr.blogspot.com – intraţi acolo ca să vă faceţi singuri o părere. Eu zic că este interesant;
4. pmircescu.blogspot.com – traficul său a crescut nebuneşte după ce Mircea Badea a făcut câteva referinţe bune;
5. minte-de-ceai.blogspot.com – de citit la un ceai. Multe poveşti;
Până la urmă ZeList este relevant. Eu sunt la mare distanţă de aceste bloguri. Nici nu mi-am propus să atrag prea multe linkuri. Dar pe viitor poate îmbunătăţesc şi acest capitol.


Ar mai fi şi alte site-uri ce analizează traficul sau linkurile precum postrank.ro sau blogrank dar dacă vreţi le luaţi şi voi la clickuri spre a găsit bloguri interesante sau bine poziţionate.

Categorii: arhiva

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.