Primele impresii și un clip hands-on legate de Samsung GALAXY S6 ați găsit într-un articol dedicat. Este telefonul premium cu care Samsung vrea să ia fața concurenței și să puncteze serios în vânzările companiei, destul de slabe în Q4 2014.
Am punctat șase probleme, șase puncte slabe ale noului smartphone sud-coreean.
1. Copie de iPhone 6;
Samsung adoptă o ramă metalică și un design cu margini curbate ce amintește direct de iPhone 6, baza smartphone-ului fiind identică cu cea de la telefonul Apple, la fel și poziționarea butonului de power, slotului pentru SIM sau reglarea volumului (pe dreapta și stânga). Sunt sigur că echipa Samsung putea gândi un alt design, unul care să nu stârnească discuții și polemici.
2. Sticlă pe spate;
Apple a renunțat la ea, Sony a fost intens criticat pentru această soluție și uite că Samsung preferă o astfel de soluție spre a da un plus de stil, un plus de feeling premium dacă-mi permiteți o astfel de exprimare. Sticla este casantă, sticla se zgârie ușor, sticla adună amprentele în ritm alert.
3. Camera de 16 Megapixeli cu OIS iese mult în evidență;
La iPhone 6 s-au înregistrat multe critici legate de senzorul de 8 Megapixeli ce se profila 1 – 2 mm dincolo de linia generală a smartphone-ului, la Samsung GALAXY S6 s-a mers pe o soluție și mai dizgrațioasă. Camera ajunge a fi predispusă la zgârieturi, pe o suprafață dreaptă atinge cu lentila camerei etc.
4. Carcasă unibody, fără acces la baterie;
Samsung și-a dorit mai mult stil și mai puțin un smartphone practic, de aici și renunțarea la capacul spate și adoptarea unei carcase unibody. Păcat. Bateria este un consumabil, iar schimbarea sa se va produce doar într-un service, pentru cei interesați să beneficieze de garanție în continuare. Și vorbim de un acumulator mic care va înregistra multe cicluri de reîncărcare.
5. Bateria de 2550 mAh;
S-ar putea ca procesorul Exynos octa-core pe 14nm și arhitectură big.LITTLE să înregistreze valori de autonomie decente, dar sunt sigur pe de altă parte că o baterie de 3200 – 3500 – 4000 mAh ar fi oferit un plus sesizabil. Display-ul Quad HD / 2560×1440 pixeli consumă mAh și asta se va vedea, mai ales în jocurile sau aplicațiile cu grafică complexă.
6. Fără slot pentru microSD;
Sunt versiuni cu 32, 64 și 128 GB spațiu de stocare. Un slot pentru microSD cred că putea fi implementat și ar fi oferit un plus pentru cei interesați de suplimentarea stocării preinstalate. Printr-o astfel de soluție, Samsung se diferenția de concurență în sens pozitiv.