Software

Huawei pregătește lansarea lui Mate 30 Pro, flagship-ul cu care ar trebui să încheie anul în curs. Compania chineză se află într-o situație dificilă prin prisma parteneriatului cu Google ce se află în impas și nu pentru că Google nu ar dori să lucreze cu gigantul chinez ci pentru că la mijloc sunt alte interese.

Richard Yu, CEO-ul Huawei, a oferit un interviu plin de informaţii utile unei publicaţii germane. Rezumatul acestui interviu se poate face scurt în doar două fraze:

  • seria Huawei Mate 30 va veni cu Android 10 la bord, însă fără serviciile şi aplicaţiile Google preinstalate. Totuşi, acestea vor putea fi instalate manual de fiecare utilizator în parte;
  • seria Huawei P40 ar putea veni cu Harmony OS preinstalat dacă interdicţiile actuale vor persista şi în 2020.

Pentru că cea mai probabilă variantă va fi aceea a utilizări la scară largă a sistemului de operare proprietar, CEO-ul companiei a mai declarat că Huawei va investi în perioada imediat următoare peste 1 miliard de dolari pentru a convinge dezvoltatorii să realizeze aplicaţii compatibile cu Harmony OS.

Sursa: gizchina.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.