Diverse

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford au dezvoltat o baterie Aluminiu-Ion care se încarcă complet în 60 de secunde.

Noua baterie rezistă la peste 7500 cicluri de încărcare fără a-şi pierde din proprietăţi, de aproximativ 7.5 ori mai mult decât actualele baterii comerciale Li-Ion. Alte avantaje ale acestei baterii sunt flexibilitatea şi lipsa aprinderii în caz de supraîncălzire (actualele baterii pot chiar exploda).

Din păcate această baterie este doar un prototip, iar cercetătorii mai au mult de lucru la ea. În primul rând trebuie să mărească tensiunea de la 2 volţi la 3.6 volţi şi să crească densitatea de la 40 W /Kg la aproximativ 260 W/Kg cât au în acest moment bateriile comerciale.

Profesorul de chimie Dai Hongjie a declarat că deşi mai au de adus îmbunătăţiri acestei baterii, aceasta reprezintă bateria la care toţi visăm: ieftină, sigură, cu încărcare rapidă, flexibilă şi cu un ciclu de viaţă foarte lung”.

Sursa: PCworld.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.