Smartphone

NVIDIA a beneficiat de Consumer Electronic Show din Las Vegas ce va începe pe 8 ianuarie  spre a lansa Tegra 4 – cel mai nou produs al companiei în domeniul telefoanelor mobile și tabletelor. Va fi rivalul lui Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad-core la 1.5 GHz + Adreno 320 GPU.

Soluția NVIDA va fi regăsită pe o sumă de telefoane și tablete în anul ce tocmai a început. Procesorul Tegra 4 a fost dezvoltat sub numele Wayne, la nivel de accelerator grafic aduce 72 de nuclee și oferă un spor de performanțe cu multiplu 6x față de Tegra 3.

Câteva date legate de Tegra 4 de la NVIDIA:

– inclue ARM Cortex-A15 de ultimă generație;

– browsing de 2.6x mai rapid ca la Tegra 3;

– performanță sporită în aplicații;

– ULP GeForce cu 72 de nuclee de procesare;

– 4G / LTE cu chipset opțional numit NVIDIA Icer i500 cu 40% mai mic decât un modem tradițional și consumă de 4x mai puțină energie decâte Tegra 3;

– arhitectură de procesare foto bazată pe combinația CPU + GPU + procesor de imagine al camerei foto;

– HDR optimizat;

– Tegra 4 consumă cu 45% mai puțin decât Tegra 3, 14h de redare video HD;

– suport pentru formatul 4K.

Și o declarație oficială:

Tegra 4 oferă o putere de procesare mare şi eficienţă sporită pentru smartphone-uri, tablete, dispozitive de gaming, sisteme auto şi PC-uri”, a declarat Phil Carmack, senior vice president, Tegra business la NVIDIA. ”Noile funcţii Tegra 4, în special în zona de procesare foto, vor îmbunătăţi o gama largă de produse, dar vor duce şi la crearea unor noi produse interesante”.