Smartphone

Vă scriam în urmă cu câteva ore că ASUS Zenfone AR va fi cel de-al doilea smartphone parte a proiectului Google Tango. ASUS a lansat terminalul în urmă cu câteva zeci de minute la CES 2017, însă mişcarea surprinzătoare nu a fost legată de realitatea augmentată sau cea virtuală (ştiam de aceste caracteristici), ci mai mult de faptul că telefonul a devenit primul din lume care utilizează 8 GB RAM.

Sunt sigur că platformele Tango AR pentru realitate augmentată şi DayDream VR pentru realitate virtuală vor fi principala atracţie, însă la cum ne-a obişnuit ASUS în ultima perioadă sunt sigur că smartphone-ul va fi disponibil comercial prin toamnă (ei spun trimestrul al doilea, dar nu prea îmi vine a crede). Cu toate acestea trebuie apreciat că ASUS a colaborat din scurt cu Google pentru a oferi cea mai bună experienţă de utilizare pentru cele două platforme.

ASUS Zenfone AR va dispune de un display AMOLED de 5.7 inci cu rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 821, 8 GB RAM, cameră foto de 23 megapixeli cu senzor SONY IMX318 ce integrează OIS, EIS, filmare 4K, dar şi cele 3 tehnologii de bază pentru Tango AR: detectarea mișcării + percepția adâncimii + cunoașterea zonei şi Android 7.0 Nougat ca sistem de operare.

Nu avem preţ, nu avem toate specificaţiile hardware, nu avem informaţii legate de disponibilitatea în Europa. Personal îmi place în teorie ce s-a implementat pe ASUS Zenfone AR, însă cred că au grăbit foarte mult lansarea. Nu înţeleg de ce prezinţi un device cu luni bune înainte de a-l oferi pieţei. Lumea îşi va pierde interesul, poate chiar îl va uita. De ce nu “baţi fierul cât e cald” ?

Sursa: fonearena.com