Accesorii inteligente

Printre smartphone-uri, tablete, laptopuri şi alte gadget-uri interesante, în cadrul CES 2018 au fost prezentate şi alte produse mai puţin comune. Un exemplu în acest sens este Nokia Sleep, un sistem complet de monitorizare a somnului.

Device-ul se montează pe patul în care dormiţi în mod regulat şi se conectează la aplicaţia de smartphone Health Mate. Acesta ştie să monitorizeze somnul, calitatea somnului, pulsul, chiar şi sforăitul. Toate aceste date sunt preluate de aplicaţie, analizate şi oferite statistici şi sugestii pe baza acestora.

Dacă este cazul, Nokia Sleep se poate conecta la alte terminale smart home şi poate fi programat din aplicaţie să realizeze diverse activităţi care pot ajuta la îmbunătăţirea calităţii somnului. Device-ul poate stinge lumina când dormiţi sau poate trage jaluzelele dimineaţa pentru a vă trezi mult mai vioi.

Aplicaţia Health Mate are o interfaţă uşor de înţeles şi de utilizat, de aceea produsul în sine este destinat oricărui utilizator care ştie să folosească cât de cât un smartphone. Nokia Sleep va costa 99 de dolari, însă nu avem informaţii legate de o eventuală disponibilitate în România.

Sursa: gadgetzone.ro