Inovatiile LG de la CES 2024 Televizoare

LG pare a desfășurat un stand expozițional extins la CES 2024, despre care vom vorbi puțin înainte de a da câteva detalii despre impresionantul televizor OLED cu ecran transparent.

La marele târg din Las Vegas, LG a creat o structură de tip tunel cu peste 140 de display-uri OLED de 55 de inch. Aici este prezentată experiența webOS, zona servind ca platformă pentru a prezenta conținut variat, practic o invitație de a explora lumea entertainment-ului alimentată de platforma webOS, dintr-o gamă variată de genuri, inclusiv seriale, jocuri sau sporturi.

În zona expozițională dedicată casei inteligente, LG prezintă modul în care tehnologia AI poate îmbunătăți soluțiile viitoare de smart life. De exemplu, senzorii fără contact instalați în casă pot măsura și digitaliza ritmul cardiac și respirația clienților, analizând starea lor de sănătate pentru a ajusta automat temperatura și umiditatea interioară.

În situația în care utilizatorul aduce un nou animal de companie în locuință, microfoanele, camerele și senzorii mmWave încorporați în dispozitivele casnice detectează prezența animalului și solicită automat permisiunea utilizatorului de a descărca modul „pet” pe aparatele casnice LG ThinQ UP sau să recomande kituri de accesorii special concepute pentru animalele de companie.

Senzorii prioritizează eficiența energetică – sting produsele inteligente atunci când nu este nimeni acasă sau activează modul de economisire a energiei atunci când o cameră este goală. În plus, dacă detectează activitate neobișnuită, senzorii pot activa chiar și modul de prevenire a infracțiunilor, trimițând notificări prin aplicația LG ThinQ.

LG a introdus, de asemenea, noul agent AI al casei inteligente, care se mișcă pe roți pentru a-i întâmpina pe vizitatori. Acest agent AI este un hub inteligent și un asistent de casă care oferă suport în activitatea zilnică a clienților prin conectarea și gestionarea electrocasnicelor și dispozitivelor IoT din locuință. Echipat cu o cameră, difuzor și o gamă de senzori de monitorizare a casei, poate aduna date în timp real despre mediul de acasă pentru a facilita controlul electrocasnicelor. Ecranul frontal permite interacțiunea prin expresii faciale, angajându-se activ și comunicând cu persoanele din jur.

Să trecem și la televizorul OLED transparent și wireless. LG Signature OLED T combină un ecran OLED 4K transparent și tehnologia LG de transmisie video și audio fără fir, oferind utilizatorilor posibilități extinse de amenajare a spațiilor de locuit. Atunci când este oprit, ecranul este complet transparent.

Televizorul cu ecran OLED transparent cu diagonala de 77 inch folosește noul procesor α (Alpha) 11 AI, care promite noi capabilități de îmbunătățire a oricărui tip de conținut.

Însă ce mi se pare de necrezut este că ecranul în sine este complet wireless. Dacă am înțeles bine din comunicarea LG, prin modulul Zero Connect Box se realizează inclusiv transferul de energie electrică între acesta și ecran, pe lângă transmiterea semnalelor vidoe și audio. Sper că am înțeles bine, fiindcă din prezentarea oficială așa reiese: „Modulul Zero Connect Box inclus, care folosește tehnologia de ultimă oră de transmisie fără fir LG pentru a trimite imagini și sunet 4K către OLED T, permite utilizatorilor să-și plaseze televizorul oriunde, indiferent de locul în care se află prizele electrice din cameră. Fără cabluri între Zero Connect Box și OLED T, utilizatorii se pot bucura de un mediu de vizionare curat, fără cabluri.

La CES 2024, a fost organizată inclusiv o expoziție de artă media formată din cincisprezece televizoare OLED T de 77 de inch, care prezintă conținut video cu nuanțe de negru perfect și culori vibrante. Aceste display-uri se transformă treptat într-un televizor OLED transparent. Efectul de levitare al televizoarelor OLED accentuează transmiterea wireless a semnalelor video și audio și conexiunea la dispozitive externe.

Recunosc că LG Signature OLED T m-a făcut extrem de curios și sper să avem ocaiza de a-l vedea la lucru în realitate cât de curând.