Software

România este una dintre primele piețe de telecomunicații din lume în care Chat Message ajunge a fi implementat, prin intermediul Orange. 

Ce este Chat Message?

O evoluție a bătrânului SMS pe smartphone-urile Android. Se bazează pe standardul RCS – Rich Communications Services.

Cei ce folosesc mesageria Android pot:

  • să vadă în timp real când interlocutorii tastează și când au citit mesajele;
  • să distribuie imagini și conținut video, emoji, GIF-uri, stickere, mesaje audio;
  • să share-uiasă locația, să facă grupuri de chat cu familia, prieteni etc.

Ce condiție trebuie îndeplinită?

  • conexiune de date mobile sau Wi-Fi.

Se taxează traficul de date. Când se comunică cu cei ce nu au Chat Message instalat sunt trimise SMS-uri clasice.

Chat Messages este activ pe Nokia 3, Orange Dive 72, Sony Xperia XZ Premium, Moto E4, Moto Z2 Play și BlackBerry KEYone. Aplicația este disponibilă pentru toate telefoanele mobile ce rulează de la Android 4.4 KitKat spre versiunile de software superioare.

Declarație oficială:

Chat Message este o mișcare globală a industriei, de la serviciul simplu de SMS deja consacrat, către o experiență digitală de neegalat, pe care o oferim clienților noștri. Suntem mândri că eforturile noastre și colaborarea cu Google ne permit să aducem acest serviciu nou clienților Orange din România” a declarat Yves Martin, Chief Commercial Officer al Orange România.

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.