Hardware

Nu doar Huawei şi SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation) fac eforturi uriaşe în dezvoltarea de procesoare mobile, ci şi guvernul chinez. Pentru a limita dependenţa de tehnologiile americane în contextul actual în care nu prea mai au acces la acestea, chinezii au demarat două mari proiecte în industria de chip-uri.

Guvernul chinez va investi miliarde de dolari în producătorii Quanxin Integrated Circuit Manufacturing (QXIC), respectiv Wuhan Hongxin Semiconductor Manufacturing Co. (HSMC), împreună cu partenerii lor. Astfel, guvernul chinez a atras peste 100 de ingineri de la TSMC pentru a ajuta cele două companii să dezvolte rapid procese de fabricaţie de 14 nm şi 12 nm.

Surse din presa asiatică susţin că inginerii de la TSMC au fost atraşi prin salarii uriaşe, acestea fiind de 2 – 2.5 ori mai mari comparativ cu ce primeau la TSMC. Suplimentar acestor salarii, inginerii au primit multe alte facilităţi, printre care şi bonusuri uriaşe dacă vor atinge obiectivele stabilite de cele două companii.

Se pare că teama TSMC nu este legată de plecarea acestor ingineri, cât de plecarea acestora cu informaţii clasificate drept secrete, în special cele legate de dezvoltarea diverselor procese şi tehnologii.

Sursa: asia.nikkei.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.