Diverse

China are tot ce îi trebuie pentru a grăbi tranziţia de la energia poluantă, la energia verde, iar proiectele actuale şi de viitor nu fac decât să confirme că guvernul chinez intenţionează să îşi folosească la maxim atu-urile de care dispune. Doar în primele 3 luni ale acestui an China a conectat la reţea o putere cumulativă de 45.7 GW de panouri fotovoltaice, în creştere cu 36% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ţara asiatic a inaugurat de curând cel mai mare parc fotovoltaic din lume dintre cele construite şi conectate la reţea. Parcul se află într-o zonă de deşert din provincia Xinjiang şi se desfăşoară pe o suprafaţă de 80.800 de hectare.

Pentru acest parc uriaş chinezii estimează o producţie anuală de curent electric de 6.09 miliarde de kWh, adică o producţie suficient de mare cât să alimenteze cu energie electrică o ţară de dimensiuni mai mici (spre exemplu, necesarul anual al Republicii Moldova este de 4.2 miliarde de kWh).

Important de menţionat este că acest parc fotovoltaic nu are centrală de baterii, astfel că întreaga energie electrică produsă va fi transmisă direct în reţeaua Chinei. Ţinând cont că parcul este poziţionat în deşert, energia furnizată va fi constantă pe tot parcursul anului.

Sursa: piataauto.md