gAuto

Pe 9 ianuarie 2018 China începea construcţia celei mai lungi autostrăzi subacvatice din ţară. Proiectul se anunţa provocator, cu multe obstacole de ordin tehnic, însă iată că în mai puţin de patru ani aceasta este gata şi dată deja în utilizare.

Noua autostradă subavactică se întinde pe o porţiune de 10.79 kilometri şi trece pe sub lacul Taihu aflat la aproximativ 50 de kilometri de Shanghai. Această porţiune de autostradă face parte dintr-un tronson de 43.9 kilometri al autostrăzii Changzou-Wuxi ce leagă oraşele Shanghai şi Nanjing.

Autostrada subacvatică are şase benzi de circulaţie, iar pentru construirea tunelului au fost folosiţi peste 2 milioane de metri cubi de beton. Costurile totale ale acestui tronson au fost de aproximativ 1.65 miliarde de dolari.

Un alt aspect important de evidenţiat este că toate LED-uri folosite în iluminare sunt special concepute pentru a preveni oboseala şoferilor.

Sursa: cnn.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.