Diverse

Chiar dacă implementarea 5G la nivel global avansează într-un ritm nu foarte alert, producătorii importanţi pentru dezvoltarea reţelelor de telecomunicaţii au intrat într-o luptă încă puţin mediatizată de dezvoltare a tehnologiei 6G.

China Mobile, cel mai mare operator telecom din lume după numărul de clienţi (aproximativ 370 de milioane), a anunţat că a lansat cu succes în spaţiu primul satelit ce urmează a fi folosit pentru testarea tehnologiei 6G.

Satelitul a fost construit pe o arhitectură de testare gândită de China Mobile şi Academia Chineză de Ştiinţe, acesta având componente şi software 100% chinezeşti. Satelitul poate fi reprogramat direct pe orbită, acesta având şi o gestionare complet automatizată a funcţiilor de bază.

Satelitul se află la o altitudine de aproximativ 500 de kilometri, această poziţionare pe orbita joasă fiind potrivită pentru astfel de testări deoarece permite obţinerea unor latenţe scăzute şi a unor rate de transfer de date foarte mari.

Chiar dacă tehnologia 6G se află încă într-o fază incipientă, anumite organizaţii şi-au propus ca până în 2030 să înceapă comercializare de echipamente 6G pentru dezvoltarea reţelelor.

În Europa există Proiectul Hexa-X condus de Nokia şi Ericsson ce se ocupă cu cercetarea 6G.

Via: hdsatelit.ro, sursa foto

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.