Arhiva-Android

Chrome Beta pentru Android a fost lansat în urmă cu câteva săptămâni. Precum Chrome pentru PC sunt două variante ale browserului. Una este cea finală și alta un fel de beta în care se testează funcții noi.

Utilizez Chrome pentru Android și recunosc că până acum nu am testat și pe cel Beta. Nu am simțit nevoia în a-l instala. Înțeleg că una dintre cele mai interesante funcții adusă la începutul lui martie în Chrome beta pentru Android ar fi o comprimarea datelor. Ce înseamnă asta?

Atunci când faci browsing cu Chrome beta pentru Android vei consuma mai puțin trafic / MB. Asta se dovedește util atunci când folosești internetul via 3G și vrei să economisești din MB de trafic. Trebuie să ai acest feature activat în Chrome beta.

SPDY-600x262

Ceva similar face și Opera, dar browserul lor nu mai este așa popular de când a apărut Chrome pentru Android. Ideea este simplă. Atunci când accesezi un site acesta redirecționează către un SPDY proxy ce comprimă fișierele de tip HTML/CSS/ imaginile. Funcționează doar pentru paginile web care nu sunt în format HTTPS.

Va trebui să testez software-ul ca să văd dacă-i vorba de o reducere concludentă a volumului de date consumat.

Sursa: Devilworkshop.org

Categorii: arhiva-android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.