Opinie

Întrerup seria de articole legate de tehnologie pentru o postare mai altfel. La un articol de-al lui Cosmin a sosit un comentariu interesant. Ne reproșa că facem SEO și că folosim Profitshare pe partea de monetizare.

Conținutul de pe site este accesat în mod gratuit și mi se pare logic ca să-l monetizăm (bannere, afiliere etc). Aș da un exemplu. Redactarea unui review îmi ia în jur de 5 – 6 ore (textul, fotografiile, clipul video, screenshot-urile și testele benchmark, punerea în pagină). Și ați văzut că avem o categorie destul de activă de recenzii.

Ca Alex sunt multe persoane ce comentează în online. Totuși, aș face pariu că niciunul dintre ei nu ar plăti un abonament lunar ca să nu mai primească publicitatea pe un site etc. Și site-urile trebuiesc să subziste din ceva. Aș da exemplul abonamentului lunar pe partea de hosting al site-ului care se ridică la câteva sute de lei pe lună (Gadget.ro fiind un site cu 4 – 5000 de unici pe zi). În online merge regula de la TV sau din print. Ai conținut oferit fără niciun cost, dar accepți partea de publicitate. La TV sau în print se mai adaugă și o taxă modică (unele posturi TV își iau cotă parte de la firmele de cablu, iar în print plătești ziarul sau revista).

Rămâne întrebarea din titlu.

Categorii: opinie

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.