Software

Mai zilele trecute mi s-a întâmplat ca un vecin să mă întrebe de un eventual CD cu Windows XP. Știți și voi cum se practică. Evit de fiecare dată să spun că aș fi competent în a pune un software fără licență. În primul rând că nu am timp și chef, de fiecare dată apar probleme conexe și te alegi cu cerințe legate de “suportul” software. Asta mi-ar mai trebui, să mă aștepte câte unul în scara blocului pentru a mă întreba de ce nu îi mai merge PC-ul.

Totuși, rămâne întrebarea din titlu. Mai avem vreun utilizator de Windows XP printre cititorii site-ului?

Folosesc Windows 7 de vreo câțiva ani de zile și merge atât de bine încât nu am făcut pasul spre Windows 8.1. Windows 7 = Productivitate maximă, Windows 8.1 = interfață Modern UI mai puțin compatibilă cu binomul mouse + tastatură.

StatCounter a pus ceva grafice legate de sistemele de operare și cota de piață. Windows XP a pierdut de la 14.4% în septembrie spre 13.22% în octombrie 2014. Spre comparație, Windows 7 se situează la 49.66%, Windows 8.1 la 9.31%.

Sursa: StatCounter.com

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.