Filme

Pandemia COVID-19 a afectat puternic industria cinematografică, luni bune sălile de cinema fiind parţial sau total închise. Chiar şi după ridicarea restricţiilor interesul pentru vizionarea unui film la cinema nu a revenit, astfel că majoritatea proprietarilor de cinematografe se zbat între a rezista şi a închide afacerea.

Se pare că cel mai răsunător astfel de eşec bate la uşă, Cineworld Group, proprietarul Cinema City în România, se pregăteşte să îşi anunţe falimentul. Compania a angajat deja avocaţi specializaţi în astfel de speţe, iar în curând îşi va declara falimentul în Statele Unite ale Americii şi insolvenţa în Marea Britanie.

Momentan nu ştim ce se va întâmpla cu Cinema City în România, cel mai probabil se va încerca o vânzare a business-ului. Rămâne de văzut. Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România, compania are multiplexuri în 21 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Iaşi, Piatra Neamț, Ploieşti, Piteşti, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara si Râmnicu Vâlcea.

După publicarea acestui anunţ, acţiunile Cineworld Group au scăzut cu 80%.

Aţi mai fost la cinema în ultima perioadă ? Eu în vara asta am fost de două ori, de fiecare dată cu cel mic la o animaţie.

Via: nwradu.ro

Categorii: filme

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.