gAuto

City Insurance și Euroins România deţin peste 70% din piaţa asigurărilor auto RCA din ţara noastră şi asta doar pentru că practică cele mai mici preţuri din piaţă.

Din păcate la capitolul despăgubiri stau destul de rău, plângerile îndreptate către cele două companii fiind numeroase. City Insurance și Euroins România întârzie de cele mai multe ori plata despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA, tocmai de aceea Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să amendeze cele două societăţi cu 500.000 lei, respectiv 400.000 lei.

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege şi nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

În ceea ce priveşte societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parţial pretenţiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege şi nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

Sursa: profit.ro