Software

Clueful a debutat în urmă cu ceva timp în App Store. Apple a decis să scoată aplicația din magazin și Bitdefender a readus-o sub formă de site. Uite că acum s-au gândit să vină cu o versiune pentru Android.

Clueful este o aplicație gratuită ce poate fi descărcată din Google Play. Rolul său este de a te informa în legătură cu permisiunile pe care aplicațiile Android instalate le au. Știți și voi că de multe ori când instalați un joc sau o aplicație din magazinul Android vă apare un pop-up cu permisiunile pe care aplicația respectivă le cere. De multe ori trecem cu vederea și trecem la pasul următor în instalare.

Aplicația dezvoltată de către Bitdefender vine cu o interfață simplă, funcționează pe baza tehnologiilor în cloud. Poate și de aceea se mișcă așa repede prin meniu. Face o scanare rapidă a aplicațiilor din telefonul sau tableta cu Android și te avertizează asupra gradului de risc pe care-l au diverse aplicații. Mă uitam la un moment dat că un amărât de joc are acces la history browsing / la site-urile pe care le vizitez de pe telefon. Vă dați seama că adună informație relevantă pentru ei și pot target mai bine pe fiecare utilizator în parte.

Clueful îți calculează un scor în funcție de gradul de risc al aplicațiilor. Vă las cu câteva capturi de ecran:

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.