Diverse

Plecând de la ideea că autonomia unui smartphone nu este cea mai grozavă, clujeanul Mihai Marc a dezvoltat un nou business cu aparate de încărcare a bateriei amplasate în zone de interes pentru cetăţeni.

Primele 5 staţii de încărcare au fost montate încă din luna decembrie astfel: 2 în Iulius Mall (una la parter şi una în zona de food), 2 în Polus Center şi una în Mates Pub. În perioada imediat următoare urmează a fi instalate încă 5 astfel de aparate în zone cu trafic intens.

staţie 2

Pe fiecare staţie există câte 6 cutii ce conţin mai multe cabluri cu mufe diferite. Doritorii introduc smartphone-ul într-una dintre aceste cutii, iar cât timp telefonul este la încărcat ei se pot plimba liniştiţi. Cutia se închide pe baza unui PIN, iar o încărcare durează 30 de minute. Preţul este de 5 lei, iar dacă aveţi nevoie de telefon mai devreme acesta poate fi scos oricând pe baza PIN-ului.

Dacă afacerea se dovedeşte a fi un succes, Mihai Marc se gândeşte să amplaseze astfel de aparate şi în Bucureşti.

Ce părere aveţi de acest tip de business? V-aţi încărca smartphone-ul într-o astfel de staţie?

staţie4

Sursa: cluju.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.