Diverse

Coca-Cola a anunţat lansarea primei băuturi răcoritoare carbogazoase din lume realizată în parteneriat cu inteligenţa artificială. Aceasta se numeşte comercial Coca-Cola Y3000 şi a fost concepută în cadrul platformei Coca-Cola Creations.

Reprezentanţii gigantului american susţin că procesul de creare al acestei băuturi este unul revoluţionar pentru piaţa răcoritoarelor.

Coca-Cola Y3000 a fost creată în două etape astfel:

  1. Cercetătorii companiei au analizat cele mai apreciate arome de către consumatori, cât şi tendinţele generale ale pieţei;
  2. Toate aceste cercetări au fost ulterior transformate în date şi sintetizate cu ajutorul inteligenţei artificiale, cea care a dezvoltat profilul aromei finale.

Înţeleg practic că această băutură Coca-Cola Y3000 este un amestec de arome pe care inteligenţa artificială o consideră potrivită pentru majoritatea băutorilor de sucuri acidulate. Şi este fără zahăr.

Şi cum Coca-Cola este în top la nivel de marketing, Coca-Cola Y3000 va beneficia de foarte multă promovare, ba chiar va primi o colecţie vestimentară futuristă în această toamnă.

„Inspirați de atemporalitatea Coca-Cola, dorim să sărbătorim ideea tuturor despre cum ar putea arăta viitorul. Cu ajutorul tehnologiei AI, Coca-Cola Y3000 Zero Sugar imaginează care ar putea fi gustul unei Coca-Cola în viitor și introduce experiențe inovatoare pentru a explora viitorul”, a transmis Oana Vlad, director de strategii globale în cadrul companiei americane.

Coca-Cola Y3000 va fi disponibilă în ediţie limitată pe mai multe pieţe la nivel global (nu ştim dacă şi în România).

Surse: dcnews.ro, fooddive.com