Diverse

Dacă v-aţi comandat produse din afara Uniunii Europene (aici includem şi Marea Britanie) pentru a le oferi cadou în perioada sărbătorilor de iarnă, s-ar putea să aveţi surprize neplăcute legate de livrarea la timp a acestora.

Începând cu data de 1 octombrie s-a încheiat perioada de tranziţie până la care coletele puteau fi predate destinatarilor în baza formularelor vechi, după această dată toate pachetele trebuie să treacă printr-un nou soft de vămuire (în special cele cu valoare redusă). Acest soft trebuie integrat cu cel al Poştei Române, însă procesul se face într-un ritm extrem de lent (în unele situaţii integrarea este mult îngreunată de calculatoarele foarte vechi).

Deşi în teorie noul soft ar trebui să fluidizeze viteza de vămuire, de la început de octombrie procesul avansează cu mare dificultate, coletele fiind blocate cu săptămânile în depozitele Poştei Române (în cele mai negre scenarii vorbim şi de luni de aşteptare). Se pare că în prezent vorbim de peste 30.000 de colete întârziate ce stau în depozite.

Nu vreau să vă stric seara, dar daca încă nu v-au ajuns pachetele din China, nu cred că le mai primiţi anul acesta.

Surse: digi24.ro, stirileprotv.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.