Colia Power.QYG 6000 este unul dintre gadget-urile primite în teste de la FunGadgets. Sunt un magazin serios, au produse de calitate şi în 24 de ore vă livrează produsul achiziţionat. Mă bucur că am început o colaborare cu ei.

Săptămânile trecute v-am prezentat trei boxe portabile foarte interesante – X-Mini V1.1Colia.Sound Black/Silver BeatX-Mini Kai şi un elicopter foarte distractiv – iHelicopter LightSpeed, iar săptămâna aceasta am primit alte trei gadget-uri la care veţi găsi review-uri în zilele ce urmează.

Primele impresii

colia2

Colia Power.QYG 6000 este o baterie externă specială pentru iPhone/iPad, dar compatibilă şi cu alte dispozitive. Primul lucru care mi-a plăcut la această baterie externă, a fost designul. Este foarte simplă şi compactă. În perioada de teste, am luat-o cu mine peste tot şi nici nu mi-am dat seama că-i acolo.

Designul compact este şi punctul forte pe care se axează şi producătorul. Vine într-o cutie simplă şi are doar adaptorul din poza de mai sus. Adaptorul este multifuncţional, având dispuse 3 mufe – pentru iPhone/iPad, micro-USB şi mini-USB. De asemenea, are şi un port standard USB, mascat frumos în carcasa bateriei.

Display-ul LED este foarte şic şi se aprinde la o apăsare a butonului “Power”. În rest, display-ul stă stins pentru economisire. Mi-a plăcut foarte mult că nici nu-ţi dai seama că este acolo până nu-l aprinzi.

Bateria este inconjurată de un cablu, cablu ce se conectează la adaptorul menţionat mai sus şi stă fixat în baterie prin USB. Acesta se poate detaşa complet şi se poate introduce orice alt tip de cablu pe USB.  Mi-a plăcut foarte mult această simplitate – un cablu, un adaptor şi un port USB standard. După cum am spus, aceşti factori fac din Colia Power.QYG 6000 o baterie externă foarte portabilă şi foarte simplu de utilizat.

Este utilă la drumurile lungi, însă consider că este perfectă pentru plimbările prin oraş, dacă vă doriţi să aveţi tot timpul bateria încărcată.

Câteva specificaţii tehnice

colia3

După cum spune şi numele său, Colia Power.QYG 6000 are o capacitate de 6000 mAh, care ajunge pentru cel puţin 2-3 încărcări complete a dispozitivului vostru. Ca şi exemplu, eu am un iPhone 4S a cărui baterie are capacitatea de aproximativ 1500 mAh. Teoretic, ar trebui să-mi pot încărca telefonul de 4 ori, însă practic pot să-l încarc puţin mai mult. După prima încărcare efectuată, bateria externă încă-mi arăta că are 4 liniuţe. Este gradată pe 4 nivele, fiecare nivel reprezentând 25% din capacitate.

O încărcare completă a telefonului meu s-a efectuat în aproximativ o oră. Am rămas puţin uimit că s-a încărcat aşa de repede. La priză o încărcare completă se efectuează în aproximativ două ore.

Colia Power.QYG 6000 are o baterie de tip Lithium Polymer, o greutate de 160 gr. şi dimensiunile de 102 x 64 x 18 mm. Încărcarea unui dispozitiv prin adaptor se face la 5V/2.1A iar încărcarea bateriei externe se face prin cablul integrat la 5V/1A şi durează aproximativ 7 ore.

Din punct de vedere tehnic am fost foarte mulţumit de această baterie externă şi este un gadget pe care-l recomand!

Preţ şi disponibilitate

Colia Power.QYG 6000 are un preţ de 279 de lei şi este disponibilă pe negru. Este perfectă dacă doriţi să scăpaţi de grija bateriei telefonului/tabletei. Puteţi s-o achiziţionaţi accesând acest link – cumpără Colia Power.QYG 6000.

Avantaje / dezavantaje şi câteva note

Pro

– design şic, afişaj cool şi foarte portabilă;
– autonomie bună, poate încărca un smartphone de cel puţin 2-3 ori;
– încărcare rapidă.

Contra

– este compatibilă cu o gamă relativ restrânsă de dispozitive.

Note

Design – 10/10 – este superbă!
Funcţionare – 10/10 – nu am avut nici o problemă, a funcţionat perfect;
Calitate – 10/10 – autonomie bună şi încărcare rapidă.

Este potrivită Colia Power.QYG 6000 pentru tine?

Dacă-ţi doreşti să ai tot timpul smartphone-ul şi tableta încărcate, cu siguranţă este potrivită pentru tine! Este foarte uşor de utilizat şi nu are o grămadă de cabluri în care să te încurci. Un gadget foarte util pe care vi-l recomand!

Galerie foto