Diverse

Ştirea ultimelor 48 de ore este aceea că Google a fost amendată de Comisia Europeană cu 4.34 miliarde de euro, adică undeva la 5 miliarde de dolari. Media din întreaga lume a scris despre acest subiect, de aceea bănuiesc că ştiţi cam despre ce este vorba.

Pe scurt, Comisia Europeană nu vrea ca device-urile ce rulează sistemul de operare Android să vină echipate din fabrică cu aplicaţiile şi serviciile Google. Conform oficialilor europeni, Google ar fi încălcat legile antitrust prin practici anticoncurenţiale severe.

Compania americană are timp până în octombrie să schimbe aceste practici, altfel va fi nevoită să plătească penalizări de 5% din venituri pentru fiecare zi de întârziere. Dacă Google va implementa schimbările, device-urile cu Android comercializate în Europa vor fi livrate fără aplicaţii Google preinstalate, urmând ca la prima configurare a terminalului utilizatorii să îşi aleagă aplicaţiile favorite dintr-o listă cu mai multe variante.

Google a confirmat deja că va ataca această decizie prin apel şi a explicat că Android este flexibil, atât producătorii, cât şi utilizatorii având posibilitatea de a-şi pune amprenta personală fără mare efort. Compania a dat drept exemple cazul tabletelor Amazon Fire şi cel al stick-urilor TV, cât şi cifre legate de descărcarea altor aplicaţii gratuite: UC Browser de peste 500 milioane ori şi Opera Mini sau Firefox de peste 100 milioane de ori.

Disputa nu se opreşte însă aici. La scurt timp de la auzul acestei veşti, Donal Trump a publicat pe faimosul său cont de Twitter un mesaj cu un substrat îngrijorător. Cel mai probabil Uniunea Europeană va primi înştiinţarea în zilele următoare.

Sursa: engadget.com

Categorii: google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.