Diverse

Poate cea mai ciudată ştire din ultimele zile este aceea că jocurile pe calculator vor deveni în foarte scurt timp sporturi olimpice. Comitetul Olimpic a recunoscut în cadrul unui summit olimpic că “eSports competitiv poate fi considerat o activitate sportivă, iar jucătorii implicaţi se antrenează şi pregătesc cu o intensitate comparabilă cu cea a atleţilor din sporturile tradiţionale”.

Se pare că probele de eSports vor fi introduse oficial în cadrul Jocurilor Asiei din 2022 ce se vor desfăşura în oraşul Hangzhou din China, urmând ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să le vedem parte integrată a Jocurilor Olimpice de Vară. Câştigătorii vor fi premiaţi şi medaliaţi la fel ca ceilalţi sportivi de la celelalte probe. Chiar dacă decizia este una fermă, mai există câteva elemente de clarificat astfel încât să fie respectate valorile olimpice, inclusiv înfiinţarea unui organizaţii care să vegheze asupra pariurilor, a dopingului sau asupra oricărui alt tip de fraudă.

Pentru cei care nu ştiu, termenul de eSports vine de la sporturi electronice şi defineşte acțiunea de a practica la un nivel competițional și profesionist jocuri pe calculator. Printre cele mai practicate jocuri la nivel mondial regăsim Counter Strike, League of Legends, DOTA sau FIFA.

Sursa: ubergizmo.com