Diverse

Corsar Online Srl este compania din spatele site-urilor cel.ro, marketonline.ro, mediadot.ro şi azerty.ro, însă ultimele trei sunt cele care au atras amenda usturătoare de 1.6 milioane lei (aproximativ 343.000 euro) venită din partea Consiliului Concurenţei.

În 2016 Corsar Online Srl a cumpărat domeniile marketonline.ro, mediadot.ro şi azerty.ro şi chiar dacă nu primise aprobarea Consiliului Concurenţei, compania a început să listeze, să proceseze şi să livreze prin intermediul celor trei site-uri produse din oferta cel.ro imediat după achiziţie. Pentru că nu a aşteptat aprobarea autorităţii, Corsar Online Srl a fost amendată cu o sumă de 4 ori mai mare decât profitul brut înregistrat în 2017 (427.000 lei).

„Conform legislaţiei în domeniu, orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii, preluarea de control), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro, trebuie notificată Autorităţii de Concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare.

Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei.

Altfel spus, înainte de a obţine autorizarea din partea Autorităţii de Concurenţă, în numele companiei care face obiectul tranzacţiei nu se pot lua decizii, cum sunt: modificarea obiectului de activitate restructurarea, închiderea sau divizarea compania, vânzarea de active, listarea (cotarea) la bursa de valori etc.” se arată în datele comunicate de Consiliul Concurenţei.

Sursa: zf.ro