Diverse

Gearbest a fost mult timp unul dintre cei mai activi parteneri chinezi ai site-ului nostru. Am publicat destul de multe review-uri pentru produse primite de la ei şi am oferit o grămadă de ponturi bune legate de preţ pentru numeroase device-uri.

Din păcate o serie de probleme au început să apară prin 2019 când a fost descoperită o breşă de securitate în site. Pe atunci se scria că baza de date a Gearbest cu comenzile efectuate, IP-urile, detalii legate de plată, parole, date de naștere, CNP etc erau stocate într-un format nesecurizat, ușor de accesat de către un eventual hacker.

Încă de atunci încrederea oamenilor în acest site a scăzut, iar în 2020 a venit pandemia COVID-19, cea care a blocat luni bune livrările din Chină către restul ţărilor. Gearbest a fost puternic afectată de această pandemie şi mult timp a fost un haos total în preţuri şi tot ce însemna logistica de după achiziţie.

Loviturile au venit astfel una după alta, iar în luna iulie a acestui an zvonurile legate de un eventual faliment s-au adeverit. Compania din spatele site-ului, GlobaleGrow Ecommerce, a intrat în incapacitate de plată şi a fost declarat falimentul.

De câteva zile site-ul Gearbest.com este offline, la fel şi pagina de Facebook sau contul de YouTube.

Foarte probabil acesta a fost ultimul articol despre Gearbest, unul dintre mai interesanţi retaileri chinezi cu care am colaborat şi de la care am comandat zeci, poate sute de produse.

Via: italy24news.com