Telefoane Mobile

Smartphone-urile YotaPhone au fost interesante la vremea lor, acestea ieşind în evidenţă prin utilizarea a două display-uri: unul standard IPS / AMOLED şi unul cu tehnologie tip E-Ink prezentă în general pe ebook readere.

Primele două modele, YotaPhone şi YotaPhone 2, au fost analizate şi de colegul meu Emil, toate detaliile le puteţi găsi în review-urile dedicate. Cel de-al treilea device, YotaPhone 3, a fost anunţat în vara lui 2017, însă acesta nu a prins deloc la public.

Se pare că Yota, compania din spatele acestor telefoane, este în pragul falimentului. Producătorul Hi-p Electronics, cel care a furnizat producătorului rus ecranele tip E-Ink, cere daune companiei pentru neplata a mai multor milioane de dolari. Curtea Supremă din Insulele Cayman a numit deja un lichidator pentru Yota, urmând ca în perioada următoare procesul să îşi urmeze cursul firesc.

Chiar dacă trece printr-o situaţie foarte grea, Yota este susţinută de multe companii puternice din Rusia, semn că falimentul poate fi evitat.

Sursa: androidcommunity.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.