Arhiva

Chiar dacă în ultima perioadă nu am mai auzit nimic de ei în România, cred că mulţi vă aduceţi aminte de nebunia televizoarelor şi VHS-urilor Funai din anii 80-90. Iată că la mai bine de 20 de ani de atunci, Funai a anunţat intrarea oficială pe piaţa din România, ba chiar au şi planuri foarte mari şi anume să obţină în primul an o cotă de 5-7 %  pe segmentul de televizoare LED.

Compania va intra pe piaţă începând cu luna mai cu gama de televizoare de mici dimensiuni Katana. Cel mai mare televizor ce poartă această denumire va avea un display de 32 de inch şi va costa 1.400 de lei. Pe lângă televizoare, cei de la Funai vor comercializa în România şi sisteme de sunet şi DVD playere. Garanţia produselor Funai va fi de 5 ani, iar în cazul televizoarelor ce prezintă disfuncţionalităţi la nivelul pixelilor, aceasta va fi de doar 2 ani.

Momentan Funai România are în componenţă o singură persoană, Barbu Alexandrescu, care are funcţia de Sales Manager. La lansarea Funai în România acesta a declarat: “Planurile noastre sunt foarte ambiţioase, deşi suntem conştienţi că încă nu ne putem lua la trântă cu companii precum Sony, Panasonic sau LG. Vrem să ţinem preţurile mai mici decât cei de la Toshiba, companie care este benchmark-ul nostru”.

Produsele Funai se vor putea cumpăra de la principalii retaileri de pe piaţă: Altex, Domo, Flanco şi eMag.

Sursa: wall-street.ro