Android şi iPhone OS (rebranduit iOS) sunt cele mai vogă sisteme de operare mobile. Sunt open source şi permit dezvoltarea de programe sau aplicaţii care mai de care mai interesante. Într-un articol recent observaţi şi numărul de developers – iOS domină iar Android recuperează din ecart pe zi ce trece.
Un raport citat de techcrunch afirmă că:
– peste 50% din aplicaţiile existente în Android Market, Apple’s App Store, Nokia Ovi Store şi Palm App’s Catalog costă sub 2 dolari. Excepţia vine de la Windows Market Place şi BlackBerry App World (ce nu permite preţuri sub 2,99 dolari);
– 57% din aplicaţiile din Android Market sunt gratuite faţă de iPhone Apps cu 28% (un mare plus pentru Android);
– mai jos observaţi procentul aplicaţiilor ce nu necesită plata unei sume de bani din fiecare os mobil important;

Click pe imagine pentru a o mări
– preţurile medii întâlnite în magazinele de aplicaţii ale celor mai importante sisteme de operare mobile:
Lupta se va încinge în zona sistemelor de operare. Google a anunţat recent că pentru a promova Androidul are în vedere pieţele emergente precum cele din China şi India. Bada de la Samsung abia intră în luptă, MeeGo este în stadiul de prealpha, HP a achiziţionat Palm şi are de gând să scoată în evidenţă webOS-ul, etc, etc. 

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.