Diverse

Primăria Capitalei a avizat un nou proiect în valoare de 157 milioane lei prin intermediul căruia magistrala de metrou M2 va fi prelungită cu încă trei staţii. Ultima staţie va ajunge în comuna Berceni şi se va numi Tudor Arghezi.

Conform proiectului cele trei staţii vor avea o lungime totală de 1.6 kilometri şi ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2022. Din păcate istoria ne învaţă că lucrările la metrou în România merg încet şi foarte încet, magistrala de metrou M5 (Drumul Taberei) cu 10 staţii fiind gata după 9 ani.

“Acest proiect, la care lucrăm deja împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, cu Ministerul Transporturilor, cu Metrorex şi cu CFR S.A., a primit astăzi undă verde, în unanimitate, din partea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fapt pentru care trebuie să mulţumesc tuturor consilierilor generali, indiferent de partidele politice pe care le reprezintă. De ce am început acest proiect? Pentru că infrastructura mare transformă zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică şi o viaţă mai bună pentru oameni. Pentru că generează locuri de muncă bine plătite, bani mai mulţi la bugetul local, adică fonduri pentru proiecte noi, un aer mai curat, pentru că vom lăsa maşinile în afara oraşului şi vom circula cu metroul, dar şi scăderea timpilor în trafic, prin depresurizarea Centurii Capitalei şi a şoselelor din Sectorul 4.”, a declarat Daniel Bălută, primarul Sectorului 4.

După finalizarea acestui proiect, comuna Berceni va deveni prima comună din România cu metrou.

Sursa: ecopolitic.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.