Diverse

În toamna anului trecut aflam că Visual Fan, compania din spatele brandului Allview, a achiziţionat 51% din Intervision Trading RO SRL – unicul distribuitor în Europa Centrală și de Est pentru produsele brandului cu origini japoneze AKAI.

Tranzacţia a fost aprobată zilele acestea de către Consiliul Concurenţei, astfel că Visual Fan devine cu acte în regulă asociat majoritar în cadrul Intervision Trading RO SRL.

Prin această achiziţie Visual Fan îşi creează premisele unei creşteri consistente a cifrei de afaceri şi a profitului, estimările iniţiale vorbind de un plus de 20 – 25%. În 2020 compania Intervision Trading RO SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 7.42 milioane euro şi un profit de 1.2 milioane euro, iar previziunile pentru 2021 susţin cifre similare.

Un alt aspect important de menţionat este că prin această achiziţie va fi generat şi un plus pe bursă, acolo unde Visual Fan şi-a asumat anumite rezultate în memorandumul de listare a acţiunilor fără a include şi această tranzacţie.

Pentru cei care nu ştiu, Intervision Trading distribuie produse AKAI în România și alte 8 țări din Europa Centrală și de Est (Bulgaria, Cehia, Croația, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Ungaria). Allview îşi va diversifica astfel oferta de device-uri şi cu amplificatoare, sisteme audio (home și auto), boxe active, boxe portabile cu Bluetooth, sisteme DJ și altele.