Accesorii inteligente

La sfârșit de 2019 a fost realizat anunțul prin care RCS-RDS a făcut oferta legată de achiziția AKTA Telecom, ATTP Telecomunications și Cable Systems. Detalii pe aici. Era nevoie și de acceptul Consiliului Concurenței spre a se finaliza această achiziție.

Jumătate de an mai târziu a venit și verdictul, AKTA a intrat în portofoliul RCS-RDS.

Consiliul Concurenței a cerut RCS-RDS să-și asume:

  • relația cu clienții preluați potrivit Contractelor;
  • relația cu furnizorii de canale TV.

Ce angajamente au fost luate de către RCS-RDS:

  • modernizarea rețelelor preluate;
  • menținurea prețurilor abonamentelor pe timp de trei ani;
  • vor putea beneficia de pachetele și prețurile oferite clienților existenți;
  • obligația de a oferi în beneficiul a cel puțin 95% din numărul total de clienți preluați un nivel de calitate din punct de vedere tehnic cu cel oferit clienților existenți.

Cred că este o mutare bună pentru cei ce erau clienți ai AKTA pe internet fix și cablu TV (în special pentru cei aflați pe internet fix, AKTA nici nu prea oferea informații legate de vitezele în download și până acum ceva timp aveau abonamente de 25 Mbps la download etc). În fine, nu era un operator de telecomunicații ce excela în mod deosebit prin serviciile oferite, iar mare parte din clientela sa se afla în mediul rural. Mi se pare de bun augur pentru că vor beneficia de o creștere a calității serviciilor (dacă RCS-RDS respectă ce și-a asumat față de Consiliul Concurenței).

Pe de altă parte, RCS-RDS devine din ce în ce mai mare. Domină piața de internet fix și cablu TV, iar concurența joacă un rol capital în a veni cu prețuri bune și servicii de calitate. Ofensiva Vodafone se lasă așteptată.

Sursa: PaginaDeMedia.ro

Categorii: retelistica
Tag-uri: AKTARCS & RDS

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.