Noul subiect, ce monopolizeaza presa romaneasca, europeana, mondiala este dat de criza gazelor naturale. Conflictul dintre Rusia si Ucraina macina intreaga Europa. Sunt sigur ca se va gasi o solutie deorece presiunea internationala va fi tot mai crescuta si nu este in interesul nimanui ca gazul rusesc sa nu mai ajunga in Europa.
             Am observat ca la nivel international statul se implica activ in gestionarea resurselor naturale. SUA se spune ca a pornit razboiul din golful Persic cu Irakul avand, drept tinta – petrolul acestora. Rusia prin oligarhi sai, controlati politic, gestioneaza resursele naturale: petrol si gaze – unele dintre cele mai mari din lume. Venezuela a nationalizat resursele subsolului. 
              Si Romania ce a facuti? A vandut Petromul pe o suma de nimic catre OMV – rafinarile, statiile PECO  si resursele subsolului. Da o sa spuneti era absolut normala privatizarea Petromului si eu as adauga – nu in contextul actual.

Categorii: arhiva

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.