Accesorii inteligente

Apple Watch este unul dintre cele mai aşteptate smartwatch-uri ale anului. Deşi a fost prezentat încă din toamna anului trecut, comercializarea acestui device va începe să fie făcută abia de luna viitoare pe anumite pieţe (România nu este inclusă).

În China există deja o clonă a acestui ceas ce are un preţ de comercializare de doar 55 dolari (346 yuani). Pentru această sumă primiţi un gadget similar ca design cu Apple Watch, însă cu mult mai puţine aplicaţii utile. Clona Apple Watch oferă acces la un număr limitat de facilităţi precum: citire de SMS-uri (nu se pot scrie SMS-uri), citire notificări Facebook, Instagram, diferite aplicaţii de pe smartphone, barometru, altimetru, pedometru, monitorizare a somnului etc. Ceasul se poate conecta la smartphone-ul din dotare prin intermediul Bluetooth versiunea 4.1.

Comparativ cu această clonă, Apple Watch funcționează doar cu smartphone-urile companiei americane, de la iPhone 5 în sus. Ceasul Apple primește notificările de pe smartphone, permite controlul camerei foto și al Apple TV. Multe aplicații vor primi extensii pentru Watch: Mail, Maps, Calendar, Clock, Passbook, Music, Weather. Alte aplicații deja au primit versiune pentru Watch: Facebook, Shazam, Instagram etc. Cea mai ieftină versiune de Apple Watch va costa 349 de dolari.

Apple Watch clona

Sursa: gizchina.com