gAuto

Agenția Națională de Poliție Sud-Coreeană (KNPA) a anunţat implementarea unui nou protocol de testare pentru reînnoirea permiselor auto pentru vârstnici.

Toţi şoferii care au împlinit vârsta de 65 de ani la momentul expirării permisului auto vor fi nevoiţi să treacă o serie de teste într-un simulator VR. Acestea vor urmări:

  • reflexele în diferite situaţii;
  • cunoaşterea regulilor de circulaţie;
  • reacţiile în condiţii potrivnice (zăpadă, ploaie abundentă, întuneric etc.).

Simulatorul este gândit astfel să redea fidel situaţii reale, situaţii cu care şoferii se pot întâlni în mod uzual pe drumuri. Şoferii evaluaţi vor trece atât prin momente lejere, cât şi prin momente dificile în care sunt necesare decizii rapide.

Acest simulator VR a fost dezvoltat în ultimii trei ani şi are un singur obiectiv: să arate că şoferii de peste 65 de ani sunt încă suficient de capabili să conducă o maşină.

Conform statisticilor poliţiei sud-coreene, conducătorii auto cu vârsta de peste 65 de ani sunt cam de două ori mai predispuşi la accidente decât cei cu vârsta de peste 30 de ani.

Via: go4it.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.