Smartphone

O astfel de ştire nu ne-ar fi surprins cu nimic dacă vorbeam de ţări precum China sau Rusia, însă la prima vedere sună destul de ciudat ca o ţară aliată a Statelor Unite ale Americii să se gândească la interzicerea unui produs american.

Adevărul este că situaţia este cât se poate de echilibrată, nu există nicio dispută între Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii, ci doar o neînţelegere între armata sud-coreeană si producătorul terminalelor, în speţă Apple.

Orice personal militar din Coreea de Sud este obligat să aibă instalat pe telefonul său o aplicaţie de mobile management denumită National Defense Mobile Security. Aceasta restricţionează accesul la diverse funcţii cu risc de securitate precum camera foto, Wi-Fi, microfon, tethering etc.

Se pare că prin strategia sa, Apple nu oferă acces acestei aplicaţii să controleze acele funcţii, astfel că personalul militar ce foloseşte iPhone-ul este vulnerabil. Din păcate de curând a existat o scăpare de informaţii confidenţiale prin intermediul unor înregistrări vocale, iar acum conducerea armatei sud-coreene se gândeşte să interzică utilizarea iPhone-urilor, asta dacă Apple nu se răzgândeşte şi oferă acces şi control aplicaţiei National Defense Mobile Security.

Până când se va lua o decizie definitivă, armata sud-coreeană a interzis aducerea iPhone-urilor la muncă şi recomandă celor peste 500.000 de angajaţi să utilizeze device-uri ce folosesc sistemul de operare Android, cu un plus pentru Samsung.

Sursa: sammobile.com