Smartphone

Counterpoint Research a venit cu un studiu legat de cele mai vândute smartphone-uri în martie 2018. Aș spune că avem o listă interesantă, dominată de către produsele Apple (5 din 10). 

Lista este formată din:

  1. iPhone X – 3.5%;
  2. iPhone 8 Plus – 2.3%;
  3. Xiaomi Redmi 5A – 1.8%;
  4. Oppo A83 – 1.8%;
  5. Samsung GALAXY S9 – 1.6%;
  6. Samsung GALAXY S9 Plus – 1.6%;
  7. iPhone 7 – 1.6%;
  8. iPhone 8 – 1.4%;
  9. Samsung GALAXY J7 Pro – 1.4%;
  10. iPhone 6 – 1.2%

Să spunem că iPhone X, iPhone 8 și 8 Plus se bucură de mare căutare la nivel global (vânzări bune în SUA, Europa de Vest, China etc). Totuși, mi se pare surprinzător că iPhone 6 a prins ultima poziție – smartphone lansat în 2014. Ar fi putut să mai intre în top și iPhone 7 Plus, iPhone 6s și 6s Plus. Recomand mai degrabă un iPhone 6s în fața unui iPhone 6 (telefon cu hardware mai modest etc).

Samsung a reușit să intre în top cu 2 produse din categoria premium și un low-cost – J7 Pro. Xiaomi și Oppo au intrat în top cu câte un model, Redmi 5A pe categoria low-cost, Oppo A83 la granița între low-cost și mid-range.

Personal, pun la îndoială veridicitatea studiului. Nu am idee cu ce informații lucrează firma de analiză Counterpoint Research. Până la proba contrarie, discutăm pe datele de mai sus.

Sursa: Gizmochina.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.