Hardware

Este clar că restricţiile actuale, unele foarte dure din punct de vedere economic, nu vor mai putea fi menţinute sub această formă mai mult de câteva săptămâni. Multe afaceri sunt în impas, foarte multe locuri de muncă sunt sub semnul întrebării, iar criza economică ce va urma va avea oricum rădăcini adânci în societate.

Pentru că totuşi riscurile vor rămâne şi după ridicarea restricţiilor, reprezentanţii guvernamentali din Noua Zeelanda vin cu o propunere simplă, dar foarte utilă dacă aceasta va fi respectată de cetăţeni: CovidCard. Vorbim de o cartelă cu conectivitate bluetooth similară în dimensiuni cu cardul bancar ce poate comunica cu alte cartele aflate în preajmă.

Cetăţenii depistaţi pozitiv cu COVID-19 vor trebui să ofere autorităţilor CovidCard-ul pentru a fi citite datele stocate pe el. Persoanele cu care respectivul cetăţean a intrat în contact vor fi anunţate să se izoleze, iar ulterior vor fi testate. Astfel s-ar putea limita răspândirea virusului prin izolarea rapidă a contacţilor.

Autorităţile susţin că acest CovidCard nu va putea stoca decât ID-urile unice ale celorlalte carduri, nu şi alte informaţii personale ale oamenilor.

Costurile proiectului însă sunt destul de mari. Pentru o populaţie de sub 5 milioane locuitori, costurile totale s-ar îndrepta spre 100 milioane de dolari. În acest moment CovidCard-ul este doar o propunere, însă una analizată destul de serios de autorităţi.

Sursa: slashgear.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.