Software

Oricine a intrat în contact cu Internetul și cu informațiile stocate în vasta rețea WWW și-a dorit cu siguranță să își creeze propria prezență în mediul online.

Există mai multe variante pentru realizarea acestui lucru, dar majoritatea lor implică diverse costuri, de la cele cu dezvoltatorul web, cu hosting-ul și până la domeniu.

Astăzi dorim să vă prezentăm soluția propusă de cei de la uCoz, prin intermediul căreia se pot construi gratuit bloguri, site-uri pentru afaceri dar și pagini oficiale pentru școli sau licee. Totul se face destul de simplu, prin intermediul unei interfețe complete în limba română.

Pentru a creea website-ul sau blogul, trebuie să vă înregistrați, accesând pagina principală și dând click pe butonul Creează un site web gratuit.

Procesul de înregistrare este rapid și se poate face prin intermediul conturilor existente de Facebook, Google sau Twitter, printr-un click pe icon-ul corespunzător rețelei sociale dorite.

Parcurgerea cu succes a tuturor pașilor – de la înregistrare până la alegerea șablonului responsive, poate fi făcută în aproximativ 10 minute de lucru.

În contul creat este inclusă găzduirea, trafic nelimitat pe server, spațiu inițial de 400Mb care crește constant, acces FTP, șabloane responsive, precum și posibilitatea de a atașa un domeniu propriu gratuit.

Ca o precizare, pe toate website-urile gratuite din sistem este afișat în partea superioară un banner publicitar, care însă nu apare pe site-urile oficiale ale școlilor și liceelor care doresc acest lucru. Astfel, dacă reprezentați o instituție de învățământ din România, trebuie să contactați asistența uCoz și să trimiteți o cerere ștampilată, prin care să solicitați eliminarea banner-ului publicitar! În sistem există deja mai multe școli care beneficiază de acest avantaj, cum ar fi: http://colegiulmontan.ucoz.com/, http://liceuldecebal.ucoz.ro/ sau http://scoalanr1est.ucoz.ro/

Prin intermediul unor cunoștințe de HTML5/CSS3, puteți modifica și personaliza șablonul existent din Panoul de Control după preferințe, lucru recomandat pentru orice webmaster care își dorește un proiect calitativ, cu design unic. Șabloanele responsive din sistem oferă marele avantaj că website-ul creat va fi perfect compatibil cu orice dispozitiv conectat la internet – desktop, notebook, tabletă sau smartphone.

Dacă vreți să deschideți un magazin online, aveți posibilitatea să upgradați contul gratuit achiziționând pachetul “Afacere” pentru doar 5.49$/lună (aprox 18 RON), care oferă acces complet la modulul “Magazin Online”.

Pentru a accesa resurse necesare în dezvoltarea site-ului, puteți accesa FAQ (Întrebări și răspunsuri) sau forumul oficial în limba română, unde veți găsi, pe lângă numeroase tutoriale, alți utilizatori gata să vă ajute atunci când aveți neclarități sau curiozități din sistem.

Concluzii

uCoz este o variantă bună pentru crearea unui website gratuit în limba română și cu siguranță pentru orice instituție de învățământ, mai ales că pune la dispoziție un serviciu complet, ce include găzduire gratuită, pe viață, fără afișarea vreunui element publicitar pe site.

Compania este pe piață din anul 2005, găzduiește peste 1.2 milioane de website-uri în 15 limbi și este în Top 300 website-uri de pe Internet, conform Alexa.

Categorii: software
Tag-uri: HTML5uCoz
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.