Smartphone

Allview pregătește lansarea unui smartphone ce iese în evidență prin raportul display / corp. Ne-au invitat pe mine și Alex Stănescu de la Mobilissimo să ne dăm cu părerea pe o schiță a părții frontale, iar ce a ieșit vedeți în materialul video. 

Cred că un smartphone cu raport display / corp de peste 80% are următoarele beneficii majore:

  1. Design – arată într-un mare fel să ai margini înguste sau de-a dreptul invizibile pe trei laturi;
  2. Permite încadrarea unui ecran cât mai mare într-un corp cât mai compact, așa ajungi să ai un telefon de 5.3 – 5.5 inch în format de 5 – 5.1 inch.

Display-ul mai mare aduce la pachet un spațiu util pentru browsing, multimedia, jocuri. Plus că smartphone-ul nu te deranjează în buzunar.

Sper că v-a plăcut primul episod realizat alături de Alex, urmează alte două reeditări în care discutăm de alte aspecte ale telefonului pe care compania brașoveană îl pregătește pentru septembrie 2017.

Aș vrea să nu tragem concluzii până când dispozitivul nu ajunge în piață și să avem ocazia în a-i face un scurt hands-on înainte de a-l caracteriza pe îndelete. În altă ordine de idei, apreciez inițiativa Allview ce a adus două site-uri tech într-un material video de tip teaser pentru un dispozitiv ce urmează a fi anunțat oficial. Nu trebuie să ne ascundem după deget, pentru noi sunt cel mai important partener de o bună perioadă de timp. Niciodată nu ne-au impus ceva legat de vreun review, nu au dat vreun telefon că sunt nemulțumiți de anumite aspecte ale review-ului (cum mi s-a întâmplat pe la case mai mari, într-adevăr de puțin ori).

Știu că există un feedback negativ adunat pe smartphone-urile din categoria low-cost – sub 350 – 400 lei, pe tabletele vândute în urmă cu 2 – 3 – 4 ani. Recomand tuturor să mergeți într-un shop și să faceți un hands-on pe telefoane Allview de peste 5 – 600 lei, discutăm pe aici despre impresiile create. Noi am testat o sumă de modele și au evoluat destul de mult.

Alt aspect criticat este dat de raportul specificații / preț. Cred că merită o discuție într-un articol dedicat și o să cer părerea lor ca să vedem ce conține prețul dispozitivului ca atare.

M-am lungit prea tare. Concluzia pe repede înainte: revenim cu al doilea material în zilele următoare.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.