Smartphone

iPhone 6S și 6S Plus sosesc în două configurații, iar primul articol pe această temă îl găsiți aici. O aplicație din AppStore vă ajută să aflați ce model de 6S și 6S Plus ați achiziționat. 

Aplicația se numește Lirum Device și oferă informații legate de componentele încorporate de către smartphone. Aș putea face o paralelă și să compar Lirum Device cu CPU-Z-ul din Google Play.

iPhone 6S – model CPU cu două variații – N66AP și N66MAP;

iPhone 6S Plus – procesor cu două iterații – N71AP și N71MAP.

AP – procesor realizat de Samsung pe 14nm;

MAP – procesor fabricat de către TSMC pe 16nm.

În testele de benchmark s-a întâmplat ca Apple A9 realizat de TSMC să stea mai bine pe partea de autonomie. Diferențele fiind destul de importante – 15 – 20%. În ce privește performanța, Apple A9 adus de Samsung s-a descurcat cu puțin mai bine, diferențe foarte mici.

Update: Aici găsiți detalii legate de iPhone 6S în oferta Vodafone.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.