Diverse

Săptămana aceasta v-am tot prezentat noutăţile din cadrul expoziţiei Consumer Electronics Show (CES), eveniment ce are loc an de an în luna ianuaria în Las Vegas, Nevada. Anul de graţie 2016 a adus îmbunătăţiri tehnologice de neînchipuit pentru oamenii anilor 80-90. Apropo, cum credeţi că se desfăşura Consumer Electronics Show în anul 1989, anul în care România îşi trăia ultimele clipe de comunism?

Dintr-un filmuleţ existent pe Youtube vedem un CES 1989 mult mai relaxat față de cel actual, cu multă distracţie şi multe tehnologii axate pe jocuri video. Dacă în 2016 principalii participanţi sunt în majoritate producători chinezi, în 1989 dezvoltarea pleca din Japonia: Toshiba, Sanyo sau Nintendo erau cei mai activi jucători din piaţă.

Printre noutăţile prezentate acum 27 ani regăsim telefonul fix cu LED-uri colorate sau cu cameră foto încorporată, jocuri video, primele încercări de televizoare cu tehnologie LED, roboţei, circuite de mare viteză pentru copii, jocuri de noroc, table de şah care pot muta singure piesele sau maşini cu personalitate.

Timpul a trecut, iar ce vedem în clip par a fi tehnologii de-a dreptul antice.

Via: playtech.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.