Smartphone

Ideea unui smartphone de gaming a fost scoasă de la naftalină de către RAZER în 2017, preluată de către Xiaomi, ASUS și ZTE. Zvonurile indică faptul că Huawei și Samsung au în dezvoltare astfel de gadgets. 

Totuși, primul smarphone Android gândit special pentru gaming a fost dezvoltat de către Sony și a debutat comercial în…, 2011.

Se numea Sony Ericsson Xperia PLAY și avea un slider cu taste dedicate în stilul a ceea ce oferă controller-ul de PlayStation. Ecranul era de 4 inch cu rezoluție 480×854 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon S2 single core la 1 GHz, 512 MB RAM și 400 MB stocare, cameră principală de 5 Megapixeli cu autofocus și LED flash, cameră frontală de 0.3 Megapixeli și baterie de 1500 mAh.

Aș spune că a debutat prea devreme. Jocurile Android nu aveau cerințe spectaculoase pe partea de procesare grafică și nu erau optimizate spre a fi controlate de un controller fizic, ci mai degrabă aveam joculețe în genul Angry Birds bazate pe gesturi touch.

Era promovat drept un PlayStation phone, dar fără conținut de calitate care să-l scoată în față. Acum sunt aplicații în genul PUBG ce au nevoie de multă putere de procesare, de răcire optimizată, jocuri ce au prins puternic la nivel global și ajută smartphone-urile de gaming în a dezvolta o nișă nouă în universul Android.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.